Pressemeddelelse

 


Cero-Etage i samarbejde med

kunstneren Phuc Van Dang

Kunst, mode og velgørenhed går hånd i hånd i et unikt samarbejde mellem den vietnamesiske kunstner Phuc Van Dang og den danske modevirksomhed Cero-Etage.

Phuc Van Dang er født i Vietnam og kom som ni-årig til Danmark som flygtning. Hans karakteristiske sorte streg viser fabulerende og mytiske figurer, der i et artistisk flow sammenknytter fortid, nutid og fremtid.

 

Hos den danske modevirksomhed Cero-Etage blev CEO Carin Lundgaard vildt be- taget af netop denne streg, da hun første gang besøgte Phuc Van Dangs værksted og atelier i FÆNGSLET. FÆNGSLET er et oplevelsescenter og ateliér-fællesskab for kunstnere – det ligger i det tidligere Horsens Statsfængsel.

Carin Lundgaard købte et par malerier af Phuc Van Dang, men kunne ikke slippe hverken den karismatiske kunster, hans filosofiske livsindstilling eller de sort/hvide billeder. Hans livsfilosofi er inspireret af buddhismen og en tilgang til livet, der handler om at give noget tilbage – om ikke blot at modtage, men i lige så høj grad at give.

– Jeg kom tilbage til kontoret og fortalte min kompagnon Claus Mikkelsen om min fascination, og vi blev enige om at kontakte Phuc Van Dang igen for at høre, om han ville etablere et samarbejde med os, siger Carin Lundgaard.

 

Resultatet kan ses på de kommende skandinaviske og internationale modemesser. Her præsenterer Cero-Etage en limited edition, hvor Phuc Van Dangs kunst er anvendt som print på blandt andet bukser fra C-RO og en regnjakke fra Etage.

 

På CIFF’s åbningsdag onsdag den 30. januar 2019 vil Phuc Van Dang dagen igennem kunne opleves live, mens han maler på store lærreder i Cero-Etages showroom i Bella Center. I forbindelse med et portvin-tonic-event samme dag kl. 16-18 får en håndfuld kunder desuden muligheden for at få customized et par hvide C-RO-bukser med Phuc Van Dangs karakteristiske kunstneriske pensels-strøg, som påføres on-site.

En del af fortjenesten fra salget af Phuc Van Dang-serien går til velgørenhedsprojektet ”Fight Child Hunger” i Ghana – helt i tråd med Phuc Van Dangs filosofi om at give noget tilbage til verden.

 

Phuc Van Dang illustration er medsendt presseteksten.

For uddybende spørgsmål, venligst kontakt Carin Lundgaard på mobil +45 4032 2208